Hyundai postaví v Číně třetí továrnu s kapacitou 400.000 aut

13.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 13. září (ČTK) - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor podepsala dohodu s představiteli čínské vlády o výstavbě třetí továrny v Číně s kapacitou výroby 400.000 vozů ročně. Výstavba má být dokončena do roku 2012 a celková kapacita výroby Hyundai na největším automobilovém trhu světa stoupne na jeden milion vozů. Uvedla to automobilka v dnešním prohlášení.

Hyundai již provozuje v Číně společný podnik s čínskou společností Beijing Automotive Industry Holding Corp. (BAIC). Firma Beijing Hyundai Motor má v současnosti v Číně dva závody, oba v Pekingu.

Hyundai je spolu se svou dceřinou společností Kia čtvrtým největším automobilovým výrobcem na světě. Obě společnosti chtějí letos zvýšit prodej aut v Číně o 23 procent na více než jeden milion vozů. Čína by se tak stala pro automobilky nejrychleji rostoucí zemí.

Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně kompenzovat pokles poptávky na rozvinutých trzích. Čína v loňském roce díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Celkový prodej motorových vozidel v Číně loni stoupl o 46 procent na rekordních 13,6 milionu vozů. V letošním roce se očekává zpomalení růstu na zhruba 15 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK