Evropské burzy asi zahájí níž, čekají na data z USA

16.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 16.září (Reuters) - Evropské burzy ve čtvrtek zřejmě zahájí nepatrným poklesem po slabším závěru předchozí seance, když investoři zaujali...

...opatrný postoj a čekají na další várku údajů ze Spojených států včetně žádostí o podporu a PPI.

Futures na index Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:30 ukazovaly na stagnaci až pokles trhu o 0,2 procenta.

Trh bude během dne sledovat zejména týdenní údaje o počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech, jež vyjdou ve 14:30 SELČ. Ekonomové očekávají jejich nárůst na 460.000 ze 451.000 uváděných za předchozí týden.

Ve stejnou dobu bude zveřejněn také index cen výrobců (PPI) za srpen.

Akciový trh na Wall Street ve středu posílil, zůstal však sevřený v současném obchodním pásmu, když neuspokojivé ekonomické údaje nedovolily indexu S&P 500 prolomit odolnou technickou hranici 1130 bodů. [ID:nSCH622115]

Většina burz v Asii ve čtvrtek oslabila. Hlavní tokijský index Nikkei <.N225> nicméně uzavřel stagnací poté, co ve středu po intervenci Japonska na devizovém trhu vyskočil o více než 2 procenta.

Cena americké ropy ve čtvrtek ráno pokračovala v poklesu a ubírala zhruba 1 dolar na 75 dolarů za barel <CLc1> poté, co američtí regulátoři dali zelenou pátečnímu obnovení dodávek ropy největším ropovodem společnosti Enbridge z Kanady do rafinerií a zásobníků na americkém Středozápadě.

Hlavní evropský index FTSEurofirst 300 <.FTEU3> uzavřel volatilní středeční seanci poklesem o 0,3 procenta, když investoři zaujali opatrný postoj po neuspokojivých ekonomických údajích ze Spojených států, zatímco prudký pokles cen ropy vyvíjel tlak na energetické tituly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK