CAC LEASING

11.08.2003 | , CAC Leasing
LEASING A SPLÁTKY


Předmětem činnosti společnosti CAC LEASING, a.s. je mimo splátkového prodeje také finanční, zpětný a operativní leasing. Poskytované služby společnosti zahrnují hlavně leasing osobních, užitkových a nákladních automobilů, ostatní dopravní techniky; leasing strojů a zařízení; odbytový leasing a splátkový prodej.

Pro všechny typy leasingu společnost nabízí pojištění předmětu leasingu, včetně povinného ručení u dopravní techniky, a ostatní druhy pojištění nejen po dobu trvání leasingové smlouvy, ale i po jejím ukončení. Volit můžete i mezi pevnými nebo pohyblivými leasingovými splátkami.

V roce 2002 s Vámi společnost realizovala obchodní činnost v těchto oblastech:

  • Autoleasing - leasing veškeré dopravní techniky, především osobních, užitkových a nákladních vozů všech značek dostupných na českém trhu, motocyklů a také autobusů. Technika a softwarové vybavení obchodních partnerů leasingovým programem od společnosti CAC LEASING umožňují Vám, klientům, využívat jak standardní nabídky, tak mimořádných akcí přímo u prodejců. Ke standardní nabídce patří i leasing ojetých automobilů z nabídky vrácených předmětů leasingu a od autorizovaných dealerů automobilů.
  • Leasing strojů a zařízení - financování strojních technologií a celých technologických linek, výpočetní techniky, stavebních mechanismů, tepelných a energetických zařízení; ostatních strojů a zařízení pro všechna průmyslová odvětví i oblast služeb. K základním znakům financování leasingu strojů a zařízení patří široký rozsah od projektů s pořizovací hodnotou přibližně několika set tisíc korun až po projekty v objemech několika stovek milionů korun, individuální přístup ke klientovi a vysoká přizpůsobivost podmínek leasingu podmínkám Vašeho investičního záměru. Leasing strojů a zařízení je doplněn řadou doprovodných služeb, které zahrnují dovozové operace, celní řízení a finanční poradenství, zajištění dopravy předmětu leasingu a bezplatné poradenství při sjednávání podmínek dodávky.
  • Odbytový leasing  - produkt určený pro producenty a prodávající na podporu jejich odbytu. U tohoto druhu leasingu jsou financovány zejména stavební a zemědělské stroje, manipulační technika, dřevoobráběcí a kovoobráběcí stroje, minilaby, kompresory, kancelářská a v neposlední řadě i výpočetní technika. V roce 2002 došlo v již zmiňované oblasti k významnému nárůstu objemu leasingových obchodů. V  této chvíli uzavřeno více než sto rámcových smluv o spolupráci s významnými dodavateli z různých oborů. Rámcová smlouva o spolupráci umožňuje dodavateli rozšířit vlastní obchodní nabídku o financování za výhodných podmínek, ale také získat podporu společnosti CAC LEASING při přípravě prodejních a marketingových akcí.
  • Prodej odebraných předmětů leasingu - ukončí-li klient mimořádně leasingovou smlouvu nebo je předmět leasingu odebrán, pak je realizován prodej nebo opětovný leasing ve vlastních prodejních prostorách společnosti CAC LEASING.
  • Speciální obchody - bývají zaměřeny především na speciální transakce a konsorciální financování.
  • Splátkový prodej - jedná se standardní produkt, který mohou využívat nejen města, obce, rozpočtové a příspěvkové organizace s možností čerpat státní dotace, ale i další podnikatelské a soukromé subjekty, tedy i Vy. S pomocí splátkového prodeje lze financovat např. prostředky hromadné dopravy, čistírny odpadních vod, ekologické investice, investice do tepelného hospodářství, modernizace a rekonstrukce investičních celků a také osobní automobily. Nejdůležitější výhodou je okamžitý přechod vlastnictví k předmětu splátkového prodeje, čímž je splněna jedna z podmínek pro možnost čerpání státních subvencí a dotací.

Nabídka společnosti je určena nejen pro soukromé a právnické osoby, ale i rozpočtové organizace.

Ceny pro společnost
Na konferenci "Klíčové faktory úspěchu", která se konala 29.listopadu 2002 na Pražském hradě byly vyhlášeny výsledky soutěže "Českých 100 nejlepších" za rok 2002. Společnost CAC LEASING zaujala 18.místo.
Přístup spol. k zákazníkům, založený na důvěryhodnosti, spolehlivosti, serióznosti a solventnosti, byl v roce 2002 oceněn 2. místem v soutěži "RHODOS - Cena za firemní image" mezi leasingovými společnostmi.

CAC LEASING v roce 2002
Společnost uzavřela v roce 2002, spolu s přidruženou společností Renault Leasing CZ, za 13,7 mld. Kč nových obchodů v leasingu movitých věcí, automobilů, strojů a zařízení, odbytovém leasingu a ve splátkovém prodeji. Dosáhla tak druhého největšího tržního podílu mezi leasingovými společnostmi v ČR. Z celkového počtu 81 500 spravovaných smluv k 31.12.2002 bylo v roce 2002 uzavřeno téměř 25 000 nových smluv. Z hlediska struktury obchodů nadále dominuje leasing automobilů s pozitivní strukturální tendencí růstu leasingu strojů a zařízení včetně splátkového prodeje v komunální sféře.
Celkové tržby CAC LEASING přesáhly v roce 2002 hodnotu 15 mld. Kč, bilanční suma dosáhla 20 mld. Kč. Růst objemu financovaných investic a neustálé zlepšování kvality celkového portfolia umožnily dosažení zisku po zdanění 270 mil. Kč.

Nové obchody CAC LEASING (včetně Renault Leasing CZ) v pořizovacích cenách v roce 2002 podle činností:

Celkem v pořizovací ceně

     11 871

     13 695

      13 673

     13 699

Z toho: Autoleasing

       9 549

     11 270

      10 648

     10 333

             Leasing strojů a zařízení

       1 809

       1 723

        1 984

       1 943

            Odbytový leasing

          500

          701

        1 021

       1 355

            Speciální obchody

            13

              2

             20

            68

(údaje jsou uvedeny v mil. Kč)

Struktura leasingových obchodů v pořizovacích cenách v roce 2002 podle činnosti:

Autoleasing

                           75,4 %

Leasing strojů a zařízení

                           14,2 %

Odbytový leasing

                             9,9 %

Speciální obchody

                             0,5 %

Zdroj: výroční zpráva CAC LEASING 2002

Autor článku

Petra Niedlová  

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY