Ministr Kuba: Čeští podnikatelé z fondů EU získali 25 miliard Kč

05.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. prosince (ČTK) - Čeští podnikatelé z evropských fondů získali přes 25 miliard korun, tedy více než čtvrtinu celkových 90 miliard korun. Ty mají k dispozici v operačním programu Podnikání a inovace (OPPI) na roky 2007 až 2013. Novinářům to dnes řekl ministr průmyslu a ochodu Martin Kuba. Počet schválených projektů rychle roste a podnikatelé by díky tomu měli vyčerpat celou částku, dodal ministr

"Myslím si, že tento trend ukazuje, že původní obavy, že nebude vyčerpána částka (90 miliard korun) a že podnikatelé nebudou moci evropské peníze využít, se nám letos daří významně otočit," uvedl Kuba. Pozitivní trend v čerpání evropských dotací by podle něj měl pokračovat i nadále. Schválených projektů je nyní 6297.

Jen letos podnikatelé z evropských fondů získají přes deset miliard korun. Za 11 letošních měsíců na účty podnikatelů přišlo 9,6 miliardy korun. "Na začátku roku jsme si stanovili cíl vyplatit v letošním roce českým podnikatelům nejméně deset miliard korun. Zájem a kvalita projektů českých podnikatelů nakonec příjemně překonala naše původní odhady, protože už dnes je jasné, že do konce roku desetimiliardový cíl překonáme," řekl ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje MPO Petr Očko.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK