Generálním ředitelem Fortuny bude po Bundovi Wilf Walsh

07.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. prosince (ČTK) - Dočasným generálním ředitelem sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group bude od ledna příštího roku dosavadní místopředseda představenstva firmy Wilf Walsh (49). Ve funkci nahradí Jiřího Bundu (37), který ze společnosti na základě vlastního rozhodnutí odchází. Fortuna to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Bunda nastoupil do vedení Fortuny v roce 2009. "Měl před sebou tři zásadní úkoly - připravit společnost ke vstupu na burzu, spustit loterijní aktivity Fortuny a zvýšit ziskovost Fortuny. Všechny cíle se firmě pod jeho vedením podařilo splnit,“ uvedl předseda dozorčí rady Fortuna Entertainment Group Jozef Janov. Walsh je podle něj zárukou kontinuity. Společnost má před sebou nové milníky, zejména další posílení na středoevropském trhu sázek a her, dodal.

Prioritou společnosti v nejbližším období bude podle Walshe další posilování pozice Fortuny na nynějších trzích. "Velkou příležitostí pro nás v příštím roce je povolení kurzového sázení přes internet v Polsku a samozřejmě intenzivní rozvoj loterijních aktivit na českém trhu,“ doplnil Walsh. Funkci generálního ředitele bude vykonávat minimálně do řádné valné hromady společnosti, která je plánována na květen 2012.

Walsh má nyní na starosti korporátní strategii. Podílel se na vstupu společnosti na pražskou a varšavskou burzu v roce 2010. Působí také jako neexekutivní ředitel největší evropské integrované sázkové a herní společnosti Gala Coral. Dříve v ní vykonával funkci výkonného ředitele. Je rovněž strategickým sázkovým poradcem britského dostihového regulátora BritishHorseRacing.

Fortuna je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek působícím v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu. Jejím hlavním akcionářem je skupina Penta Investments Limited, která svůj podíl nedávno převedla na svou kyperskou součást Aifelmona Holdings.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK