Penta za čtvereční metr Masarykova nádraží nabízí 20.000 Kč

07.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. prosince (ČTK) - Společnost Penta Investments, která je většinovým vlastníkem developerské společnosti chystající výstavbu na pozemcích Masarykova nádraží, nabízí drahám za tyto pozemky 20.000 korun za čtvereční metr. Novinářům to dnes oznámila Penta Investments. Společnost zároveň popřela, že by se snažila nakoupit výrazně pod cenou, o čemž se prý v minulosti hodně spekulovalo.

Podle Penty je nabídnutá cena totožná s cenou sousedních pozemků České typografie, které kupovala před dvěma lety. "Společnost tak důrazně odmítá dezinformace a účelové lži, podle kterých je případná cena za pozemky výrazně podhodnocena," uvedla v tiskové zprávě.

Dřívější informace o ceně kolem osmi tisíc korun za čtvereční metr vycházejí ze špatné interpretace vítězné nabídky výběrového řízení z roku 2004, řekla ČTK mediální zástupkyně Penty Martina Válová. Ta tehdy činila 900 milionů korun za 125.000 metrů čtverečních stavebních pozemků. Šlo o cenu za podlažní plochu, nikoliv o velikost zastavěného území, dodala. Podle ní aktuální nabídka odpovídá tržní ceně, výsledná cena bude prý záviset také na rozsahu prodávaných pozemků a výsledcích jednání s Českými drahami.

Rozsah pozemků, o které má Penta zájem, v budoucnu určí až změna územního plánu. Společnost se podle Válové pochopitelně zajímá pouze o stavební pozemky. Investiční záměr počítá s výkupem v rozsahu zhruba jednoho hektaru v pásu mezi kolejištěm a ulicí Na Florenci.

Penta je 80procentním vlastníkem skupiny Masaryk Station Investments (MSI). Zbylých 20 procent v MSI vlastní společnosti Sudop a Morávka centrum. MSI se s Českými drahami podílí na přípravě komerční výstavby na nevyužitých pozemcích v okolí pražského Masarykova nádraží prostřednictvím skupiny Masaryk Station Developement. V té České dráhy vlastní 34 procent a zbytek připadá na MSI.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK