ČKD Blansko small hydro získala kontrakt v Ázerbajdžánu

11.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 11. ledna (ČTK) - ČKD Blansko small hydro získala významnou zakázku v Ázerbajdžánu. Za 400 milionů korun spolu se Siemensem dodá technologie pro místní vodní elektrárnu Tahtakorpu. ČKD Blansko small hydro je lídrem konsorcia, řekla ČTK mluvčí firmy Lenka Holubová.

"Jsem si jist tím, že naše zařízení dodané na základě tohoto projektu, bude vynikající referencí pro další projekty prováděné v regionu, a to společně se Siemensem," uvedl k podpisu smlouvy generální ředitel ČKD Blansko Sergej Bezrukov.

Projekt pro vodní elektrárnu o kapacitě 30 MW se vztahuje na dodávku tří francisových turbín. Firma už výrobu zahájila, s expedicí počítá letos. Uvedení do provozu je plánováno na polovinu roku 2013. Celý projekt je pro společnost ČKD Blansko small hydro jejím doposud největším nejenom co do objemu kontraktu, ale i rozsahu dodávek. Loni firma uzavřela kontrakty za 563,8 milionu korun.

ČKD Blansko Holding, a.s. je přímým pokračovatelem ČKD Blansko. ČKD Blansko se u více než 100 let specializuje v produkci vodních turbín. Majitelem ČKD Blansko je ruský JSC Tyazhmash.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK