Americké akcie dopoledne klesly kvůli slabým ekonomickým údajům

12.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. ledna (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne mírně klesly kvůli slabým údajům o ekonomice Spojených států a přetrvávajícím obavám z negativních důsledků dluhové krize v eurozóně.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index snížil o 0,3 procenta na zhruba 12.416 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl o 0,2 procenta na 1290 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,1 procenta na 2713 bodů.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že maloobchodní tržby ve Spojených státech v prosinci stouply pouze o 0,1 procenta, tedy nejpomaleji za sedm měsíců. Náladu na burze zasáhla rovněž dnešní zpráva o růstu počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti.

Evropská centrální banka (ECB) dnes podle očekávání ponechala základní úrokovou sazbu beze změny na jednom procentu, tedy na rekordním minimu. Šéf ECB Mario Draghi upozornil na známky stabilizace ekonomické aktivity v eurozóně. Vyhlídky však podle něj zůstávají nejisté a rizika přetrvávají.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK