iHNed: Šéfkou pražského dopravního podniku Češková, Stůj odvolán

06.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. února (ČTK) - Do funkce generální ředitelky Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) byla jmenována Magdalena Češková, dosavadní šéfka představenstva firmy. Uvedl to dnes server iHNed.cz s odvoláním na mluvčí společnosti Ilonu Vysoudilovou. Představenstvo firmy dnes odvolalo Jaroslava Stůje, který byl řízením podniku pověřen po prosincové rezignaci Martina Dvořáka.

"Důvod odvolání neznám," řekla serveru Vysoudilová. Mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská Hospodářským novinám (HN) sdělila, že Stůj ve funkci musel skončit "kvůli neutěšené situaci v dopravním podniku".

Stůj zatím odmítl důvody svého odvolání komentovat. "Nejprve se chci domluvit s panem primátorem Bohuslavem Svobodou, jak tuto věc budeme komunikovat," řekl HN. Důvody však podle něj nebyly profesního rázu.

Češková uvedla, že ji jmenování šéfkou DPP zaskočilo. Vedením firmy bude pověřena do doby, než Praha vybere definitivního šéfa dopravního podniku. Nyní má v plánu mimo jiné dokončit hloubkový audit hospodaření firmy za poslední čtyři roky. Serveru řekla, že neplánuje personální výměny.

Změny ve vedení DPP jsou součástí změn, které nastaly po vzniku nové pražské koalice ODS a TOP 09 na konci listopadu. Nové vedení města z dozorčí rady odvolalo členy spojené s minulou koalicí ODS a ČSSD.

DPP je největší městskou firmou, ročně dostává z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK