LG Display skončil třetí čtvrtletí za sebou ve ztrátě

24.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihokorejský výrobce obrazovek LG Display Co. v prvním čtvrtletí prohloubil čistou ztrátu na 129 miliard wonů (2,1 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 115 miliard wonů. Firma hospodařila se ztrátou třetí čtvrtletí za sebou kvůli slabé poptávce po obrazovkách pro televizory, zvláště z Číny, a zpoždění dodávek obrazovek pro nejnovější iPad firmy Apple. LG Display je druhým největším výrobcem obrazovek z tekutých krystalů na světě.

 

Provozní ztráta sice klesla na 178 miliard wonů z loňských 239 miliard wonů, analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters však čekali ztrátu jen 125 miliard wonů. Provozní ztrátu firma vykázala již šesté čtvrtletí za sebou. Příjmy se ale zvýšily o 15,2 procenta na 6,18 bilionu wonů.

Analytici očekávají, že LG Display by se mohla vrátit do zisku ve druhém čtvrtletí díky vyšším dodávkách vyspělých produktů včetně obrazovek pro nový iPad a 3D televizory. Sama firma očekává ve druhém čtvrtletí mírný růst cen obrazovek a rostoucí prodej dražších obrazovek. Dodávky mají stoupnout o deset procent.

Výrobci LCD, od většího konkurenta Samsung po japonský Sharp, se potýkají s nadměrnými přílivem obrazovek na trh a slabé poptávce po obrazovkách od výrobců televizorů a počítačů. Dodávky obrazovek pro televizory, počítačové monitory a laptopy se na celkových příjmech LG Dispaly podílejí 80 procenty, zbytek pochází z dodávek obrazovek pro mobilní telefony a tablety, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK