Nová konzola Wii U nabídne video a 23 nových her

05.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 5. června (ČTK) - Japonská společnost Nintendo představila na prestižním veletrhu počítačových her Electronic Entertainment Expo (E3) v americkém Las Vegas novou herní konzolu Wii U. Zařízení umí přehrávat video od dodavatelů obsahu Netflix, Amazon.com, YouTube a Hulu, vedle toho ale nabídne i 23 nových her. Firma s novou konzolou přichází po šesti letech od zahájení prodeje svého veleúspěšného zařízení Wii.

Nintendo chce zájem o novou konzolu povzbudit i pečlivě zvolenou nabídkou her. Ty jsou vyvinuty tak, aby zvýraznily přednosti v ovládání a grafickém zpracování, které Wii U nabízí. Firma vsází na tituly NintendoLand či Mario Bros, což je nová verze respektované hry Super Mario.

Firma doufá, že zdokonalené herní zařízení jí pomůže vrátit se na vrchol mezi výrobci hardwaru pro počítačové hry. S novou konzolou přichází dost brzy na to, aby její prodej stihnul ovlivnit hospodaření firmy v klíčovém předvánočním období, kdy výrobci elektroniky mívají nejvyšší tržby z celého roku.

Firma o připravované konzole informovala už na loňském veletrhu E3, letos ji ale předvedla a ukázala i hry. Konzola má dotykový ovladač pojmenovaný Wii U GamePad a může takové ovladače podporovat i dva. Nintendo přitom na svou novou konzolu upozorňuje dřív, než konkurenční firmy Sony a Microsoft. Ty jsou pro Nintendo úhlavními rivaly.

Firma nesdělila, kdy přesně se Wii U na trhu objeví. Známá není ani cena, za kterou se bude zařízení prodávat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK