Masakr v Denveru zřejmě sníží tržby filmu Temný rytíř povstal

22.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 22. července (ČTK) - Nový film o Batmanovi s názvem Temný rytíř povstal, jehož premiéru v pátek poznamenal masakr na předměstí Denveru, by za celý víkend mohl vydělat kolem 173 milionů dolarů (asi 3,6 miliardy Kč). Tvrdí to lidé z odvětví, na které se odvolává agentura Reuters. Hollywoodská studia avizovala, že kvůli masakru víkendová čísla o tržbách nezveřejní.

Film podle hrubých odhadů za pátek v kinech v USA a Kanadě vydělal kolem 74 milionů dolarů (asi 1,6 miliardy Kč). To je méně, než se čekalo. Část expertů si ale myslí, že páteční večer už negativně ovlivnila právě zmíněná střelba v kině.

Společnost Warner Bros, která je distributorem filmu, oficiální čísla za pátek nezveřejnila. Vůbec poprvé, co si lidé z odvětví pamatují, se také stalo, že ostatní studia se jako projev sounáležitosti rozhodla víkendovou statistiku o tržbách také nezveřejnit.

"Připojujeme se k našim kolegům z Warner Bros a v době smutku nebudeme data o hrubých tržbách zveřejňovat," reagovala konkurenční společnost Sony Pictures. Společnost Hollywood.com Box Office, která zveřejňuje víkendová data, zatím neví, zda tento týden údaje vydá.

Temný rytíř povstal byl jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku. Premiéru ale v pátek poznamenala střelba v kině na předměstí Denveru, z které úřady podezírají čtyřiadvacetiletého Jamese Holmese. V důsledku střelby zemřelo 12 lidí včetně šestileté dívky, další desítky jsou zraněny. Holmes je nyní ve vazbě a v pondělí má jít před soud.

Odborníci původně předpokládali, že nový film o Batmanovi za víkend vydělá 170 až 198 milionů dolarů (až 4,2 miliardy Kč). To by bylo těsně za rekordem 207 milionů dolarů (zhruba 4,3 miliardy Kč), který je z letošního května a patří snímku Avengers.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK