Zadlužený stavitel ECM v pololetí zmírnil ztrátu na 201 mil. Kč

21.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. srpna (ČTK) - Developerská společnost ECM Real Estate Investments (ECM) v pololetí meziročně zmírnila ztrátu na 8,1 milionu eur, tedy asi na 201 milionů korun. Před rokem firma za stejné období prodělala 24,7 milionu eur (zhruba 611 milionů korun). Oznámila to dnes ECM. Firma známá projekty výškových budov v Praze na Pankráci čelí vysokému zadlužení, zástupce největších věřitelů Astin Capital připravuje reorganizační plán.

Hodnota aktiv ECM se v pololetí meziročně snížila asi o tři procenta na 103 milionů eur (přibližně 2,6 miliardy korun). Společnost například vlastní projekt výškového bytového domu City Epoque na Pankráci. Nyní ale chystá jeho prodej. Zbavit se chce také dalších projektů. "Společnost připravuje vyřazení klíčových aktiv, předpokládaná realizace ve 3. čtvrtletí 2012," uvedla dnes firma.

Jedna z nejlukrativnějších nemovitostí ECM se nachází v Číně. Developer tam prostřednictvím dceřiné firmy se sídlem v Hongkongu drží podíl v nákupním centru ECMall v Pekingu. Spoluvlastníkem je čínská společnost Nordevo. Insolvenčnímu řízení už ECM čelí také v Hongkongu.

ECM byla od loňského jara v úpadku, letos v březnu soud společnosti povolil reorganizaci. Řízení reorganizace se ujala developerská firma Crestyl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK