Americké akcie, mírně rostou, S&P na novém maximu za čtyři roky

21.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. srpna (ČTK) - Americké akcie dnes obnovily mírný vzestup a širší index Wall Street stoupl na nové maximum za více než čtyři roky. Trh doufá v podpůrné kroky centrálních bank v USA a zejména v eurozóně.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 0,2 procenta na 1420 bodů a vystoupil až na 1422,98, nejvýše od 19. května 2008. Dow Jonesův index stoupl o 0,02 procenta na zhruba 13.274 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,1 procenta na 3082 bodů.

Trh podporují naděje na to, že Evropská centrální banka (ECB) přijme účinné kroky ke zmírnění dluhové krize v eurozóně. Díky těmto očekáváním v dnešní aukci výrazně klesly výnosy nových španělských dluhopisů a kurz eura vystoupil k dolaru na sedmitýdenní maximum.

Objem obchodování zůstává na letní slabé úrovni. Trh čeká na zářijová zasedání ECB a centrální banky USA a nálada na trhu je optimistická. "Celkově tady nyní nepůsobí žádná větší negativa, která by lidi odstrašovala," řekl agentuře Reuters analytik Wayne Kaufman z newyorské firmy John Thomas Financial.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK