Šéf Povodí Moravy po dohodě s ministrem Tomanem končí

01.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Generální ředitel státního podniku Povodí Moravy Radim Světlík po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Miroslavem Tomanem odchází z funkce, oznámilo dnes ministerstvo zemědělství (MZe). Podnik dočasně povede Jan Hodovský. V pondělí 4. listopadu bude vypsáno výběrového řízení na nového šéfa. Světlík působil v čele státní firmy od září 2010.

Hodovský je podle MZe dlouholetým odborníkem ve vodním hospodářství. Pracoval v řídících funkcích na Správě vodních toků, která spadala pod Zemědělskou vodohospodářskou správu. Byl také ředitelem Odboru ochrany vod Ministerstva životního prostředí a tajemníkem Ústřední povodňové komise.

Možné odvolání občanského demokrata Světlíka avizovala ve svém dnešním vydání jihomoravská regionální mutace Mladé fronty Dnes. Už tři týdny před volbami obměnil prý Toman dozorčí radu podniku, označovaného za baštu ODS. Toman v nedávných parlamentních volbách neúspěšně kandidoval za Stranu práv občanů - zemanovce (SPOZ) jako volební lídr v Ústeckém kraji.

Až dosud byl státní podnik se 700milionovým rozpočtem označován za baštu ODS. Povodí Moravy spravuje na pět desítek vodních nádrží a rybníků i řeky Moravu a Dyji. A jen za zakázky na protipovodňová opatření státní podnik loni utratil zhruba 260 milionů, většinu z dotací, uvedla MfD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK