Pražský dopravní podnik vypsal tendr na prodej lístků za 170 mil.

01.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Pražský dopravní podnik vypsal čtyřletou zakázku na prodej jízdenek ve vestibulech metra. Hodnota tendru je vyčíslena na 170 milionů korun. Informace ČTK potvrdila mluvčí podniku Aneta Řehková. Služby původně zajišťovala firma Cross Point. Podezřelou smlouvu podnik loni na podzim vypověděl, služby prý byly předražené.

Případem se zabývá policie. Zakázka podle ní byla zmanipulována ve prospěch firmy Cross Point. Kriminalisté kvůli tomu stíhají čtyři lidi. Mezi nimi bývalého ředitele dopravního podniku Martina Dvořáka a jednatele Cross Point Pavla Švarce.

Muži čelí obvinění z porušení povinnosti při správě cizího majetku a z pletich při veřejné soutěži a veřejné dražbě, za což hrozí až osmileté vězení. Oba jakékoli provinění popírají. Mezi stíhanými v této části kauzy je podle médií i bývalý radní pro dopravu Radovan Šteiner, exředitel úseku služeb dopravního podniku Tomáš Petana.

O vítězi tendru, se kterým podnik podepíše rámcovou smlouvu, se začne rozhodovat v lednu příštího roku. Podle údajů z věstníku zakázek bude zajišťovat mimo jiné služby spojené s prodejem předplatných časových kuponů, žákovských kuponů i běžných papírových jízdenek, zajistí sběr žádostí o vystavení opencard a nabíjení opencard.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK