Koruna dnes umazala část svých ztrát z konce předchozího týdne

04.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne mírně koriguje své ztráty z konce minulého týdne. Kolem 10:00 byla koruna k euru ve srovnání s pátkem silnější o čtyři haléře a obchodovala se na 25,84 Kč/EUR, vůči dolaru zpevnila o pět haléřů na 19,12 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patrie Online Tomáše Vlka trh čeká na jednání České centrální banky, jejíž bankovní rada zasedne ve čtvrtek. Nervozita před jednáním ČNB může na korunu dolehnout ještě více než minulý týden. Vedle toho se jako negativní faktor projevil poslední pokles eura k dolaru, uvedl analytik.

"Nyní však eurodolar dál dolů nepokračuje a akcie v Evropě začaly růstově, takže vnější podmínky jsou pro region relativně příznivé," uvedl Vlk a doplnil, že toho využily i ostatní středoevropské měny a v úvody týdne posílily.

Kurz eura k dolaru se od pátku téměř nezměnil a drží se kolem 1,3500 USD/EUR. V druhé půlce minulého týdne se euro dostalo pod tlak v souvislosti s rétorikou americké centrální banky Fed a překvapivě nízkou inflací v eurozóně. V pátek kurz tlačily dolů ještě některé "jestřábí" komentáře z Fedu, připomněl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK