Na jih Čech přijelo ve 3. čtvrtletí více turistů než loni

07.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 7. listopadu (ČTK) - Jihočeský kraj navštívilo ve třetím čtvrtletí roku 514.417 turistů, kteří v regionu strávili alespoň jednu noc. Je to meziročně o 6,1 procenta více. Zájem stoupl ze strany tuzemských i zahraničních hostů. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Zájem o jižní Čechy stoupl o něco více u zahraničních návštěvníků, těch přijelo 134.123, což je o 6,7 procenta více než ve stejném období loni. Více přitahoval region i české návštěvníky. V letních měsících jich do kraje přicestovalo 380.294, tedy o 5,8 procenta více.

V ubytovacích zařízeních na jihu Čech strávili turisté ve třetím čtvrtletí 1,516.455 nocí, což je o 0,3 procenta méně než loni. Na pokles měli vliv tuzemští turisté, kteří meziročně strávili na jihu Čech o 1,6 procenta nocí méně než loni. Naopak cizinci projevili o nocování o něco větší zájem než loni, konkrétně o pět procent.

Od počátku roku region s nejvyšším počtem ubytovacích zařízení a druhým největším počtem lůžek v zemi navštívilo 885.587 turistů. Meziročně je to o 3,2 procenta více.

V českých hotelech, penzionech a kempech se ve třetím čtvrtletí letošního roku ubytovalo 4,8 milionu turistů, meziročně o 1,7 procenta více. Počet domácích návštěvníků vzrostl o 1,9 procenta, zahraničních turistů přijelo o 1,5 procenta víc. Počet přenocování hostů v hromadných ubytovacích zařízeních se meziročně snížil o 1,9 procenta. V hlavní turistické sezoně tedy přijelo více hostů než loni, ale zkrátili své pobyty. Zatímco loni doba pobytu dosáhla průměrně 4,1 dne, letos to byly čtyři dny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK