Ředitel ČOI Velčovský z osobních důvodů rezignoval

07.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. listopadu (ČTK) - Ředitel České obchodní inspekce (ČOI) Vladimír Velčovský k dnešku rezignoval na svou funkci. K odchodu vedly Velčovského osobní důvody. Informace České televize dnes potvrdil ČTK mluvčí ČOI Denis Gajdoš. Mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Filip Matys ČTK řekl, že vedením inspekce bude nyní pověřen dosavadní šéf právního odboru ČOI Vlastimil Turza.

"Ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala rezignaci přijal a vedením České obchodní inspekce pověřil Vlastimila Turzu," sdělilo ministerstvo. Turza pracuje u ČOI od roku 2008, od roku 2011 zastává funkci ředitele právního odboru ústředního inspektorátu.

Velčovský působil řadu let ve vedoucích funkcích v české armádě a na ministerstvu obrany, například jako zástupce náměstka ministra pro ekonomiku. Po odchodu z armády zastával manažerské pozice v několika společnostech. Před nástupem do vedení ČOI se zabýval ekonomickým poradenstvím a byl prezidentem hokejového klubu v Šumperku.

ČOI je kontrolním orgánem státní správy. Kontroluje právnické a fyzické osoby, které prodávají či dodávají výrobky a zboží na vnitřní trh. Zároveň monitoruje dodržování zákona v poskytování služeb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK