Toyota svolá do servisů kvůli závadě na motoru asi 33.000 aut

07.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 7. listopadu (ČTK) - Japonská automobilka Toyota Motor svolá po celém světě do servisů asi 33.000 vozů. Bude jim měnit vadnou součástku, která může způsobit zhasnutí motoru během jízdy. Firma uvedla, že opatření se týká především Japonska.

Toyota v posledních měsících ohlásila několik velkých svolávacích akcí. To může podle analytiků zhoršit její pověst u zákazníků. Zhruba v polovině října automobilka například uvedla, že svolává kolem 885.000 vozů k opravě problému souvisejícího s klimatizací.

"Opakované svolávání určitě poškozuje image každé automobilky," podotkl už dříve analytik automobilového sektoru Vivek Vaidya z poradenské společnosti Frost & Sullivan.

Toyota se s negativními dopady rozsáhlého svolávání automobilů na svou pověst potýkala již v minulosti, kdy řešila problémy s nechtěným zrychlováním vozů. Loni Toyota nicméně zvýšila celosvětový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 milionu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors, jehož prodej se zvýšil o tři procenta na 9,3 milionu vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK