Nezaměstnanost v hradeckém kraji v říjnu stagnovala na 6,7 pct

08.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 8. listopadu (ČTK) - Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji v říjnu stagnovala na zářijových 6,7 procenta. Bez práce bylo v 24.753 lidí, kteří mohli okamžitě nastoupit do práce. Loni v srpnu byla nezaměstnanost v kraji nižší, činila 5,7 procenta a práci si hledalo 21.319 lidí. Údaje o nezaměstnanosti dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí.

Nezaměstnanost v říjnu stoupla v okresech Jičín a Trutnov. Trutnovsko s hodnotou 8,5 procenta je okresem s nejvyšší nezaměstnaností v kraji, naopak 5,7 procenta na Jičínsku nadále patří k podprůměrným hodnotám. Okresy Hradec Králové a Náchod vykázaly stagnaci na 6,9 a 6,1 procenta.

Pokles o dvě desetiny procentního bodu na 5,4 procenta vykázalo Rychnovsko, které tak je okresem s nejnižší nezaměstnaností v kraji. Na Rychnovsku v obci Kvasiny působí prosperující závod automobilky Škoda Auto, který nedávno kvůli rostoucí poptávce po modelu Roomster zavedl druhou směnu. Škoda v Kvasinách nyní buduje nákladem v řádu miliard korun novou svařovnu. Není také vyloučeno, že chystaný nový model typu SUV bude Škoda vyrábět právě v Kvasinách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK