Koruna stagnuje k euru na 27 Kč/EUR a k dolaru lehce klesla

12.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Česká měna k euru nadále stagnuje na 27 Kč/EUR, kam ji poslala intervence České národní banky. Vůči dolaru koruna koriguje pondělní posílení a v 10:00 byla proti pondělnímu závěru slabší o čtyři haléře na 20,18 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online

Kolem hranice 27 korun za euro a 20 Kč za dolar se česká měna drží od čtvrtka, kdy po devizových intervencích ČNB oslabila o více než jednu korunu.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se pozornost finančních trhů dnes zaměří na informace ze zasedání čínského vedení, které má nastolit rámec reforem pro příštích deset let. "Čeká se tedy, jak moc liberální reformy budou a co by to znamenalo pro přechod na ekonomiku taženou domácí poptávkou. V posledních týdnech se objevovaly spekulace o zásadnějších reformách, které ale postupně utichly. S čím se pravděpodobně počítat dá, je, že reformy, ať už v jakékoli podobě, budou velmi pozvolné," uvedl Vlk.

Kurz eura k dolaru se dostal lehce nad 1,3400 USD/EUR, kde se ale nedokázal udržet a euro kleslo na 1,3386 USD/EUR. Podle Vlka na trhu stále nejsou nová data, která by mohla s kurzem hýbat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK