Někdejší Bémův náměstek se vrátil do vedení dopravního podniku

12.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Bývalý první náměstek někdejšího primátora Pavla Béma (ODS), zastupitel Karel Březina (ČSSD) se znovu vrátil do dozorčí rady pražského dopravního podniku. Minulý týden ho do funkce zvolila rada města, vyplývá z usnesení radních. Na informaci dnes jako upozornil server ceskapozice.cz.

Předchozí koalice ODS a TOP 09 od začátku vládnutí tvrdila, že očistí dopravní podnik od politiků, kteří byli spojování s érou primátora Béma. Postupně tak ve funkcích skončila řada známých tváří politiky z řad ODS a ČSSD, mezi nimi právě i Březina, ale třeba i někdejší předseda dozorčí rady Miloslav Ludvík (ČSSD). Současná jednobarevná rada TOP 09, která několik měsíců vládne s podporou ČSSD, ale Březinu do funkce znovu vrátila.

V dozorčí radě se nedávno uvolnilo místo po odvolaném zastupiteli a kontroverzním podnikateli Pavlu Hurdovi (ODS) a po starostce Prahy 6 Marii Kousalíkové, která ke konci října rezignovala. Z unesení vyplývá, že dozorčí rada má 14 členů. Mohla by jich mít 15.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK