AMR a US Airways urovnaly spor s vládou, mohou se spojit

12.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. listopadu (ČTK) - Americké letecké společnosti AMR a US Airways Group dosáhly s federálním ministerstvem spravedlnosti dohody o urovnání antimonopolní žaloby proti plánu jejich fúze. Agentuře Reuters to dnes řekl informovaný zdroj, ministerstvo to zatím odmítlo komentovat. Přepravci American Airlines a US Airways se tak nyní budou moci spojit a vytvořit největší leteckou společnost světa.

Firmy plán fúze oznámily v únoru a očekávaly, že celý proces završí do konce září. Americké ministerstvo spravedlnosti a několik amerických států ale podalo v srpnu k soudu návrh na zablokování fúze, a to kvůli obavám z omezení konkurence a následného zvýšení cen. Soudní líčení mělo začít 25. listopadu, obě firmy ale dávaly opakovaně najevo, že by rády uzavřely mimosoudní vyrovnání.

Společnost, která z fúze vzejde, by se měla jmenovat American Airlines Group a podle počtu přepravených cestujících bude největší na světě. Po dokončení fúze by měly mít na leteckém trhu v USA čtyři největší aerolinky podíl více než 80 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK