Assa Abloy propustí 2400 zaměstnanců, tj. šest procent

21.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 21. listopadu (ČTK) - Největší světový výrobce zámků Assa Abloy v rámci nové restrukturalizace propustí asi 2400 zaměstnanců, což odpovídá téměř šesti procentům celkové pracovní síly firmy. Propouštění se dotkne hlavně Číny a Evropy, informoval dnes generální ředitel společnosti Johan Molin. Assa Abloy působí i v České republice, kde vlastní výrobce zámků značky FAB.

Společnost Assa Abloy minulý měsíc spolu se svými výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí oznámila, že připravuje nový restrukturalizační program, v jehož rámci hodlá v příštích třech letech uzavřít asi 30 závodů a kanceláří. Agentura Reuters uvedla, že celkem chce Assa Abloy snížit v příštích třech letech náklady o jednu miliardu švédských korun (přes tři miliardy Kč).

Assa Abloy působí ve více než 70 zemích a má kolem 42.000 zaměstnanců. V rámci předchozího restrukturalizačního programu firma zrušila víc než 7000 pracovních míst.

Švédská společnost Assa Abloy se v roce 1997 stala většinovým akcionářem českého výrobce zámků FAB, který se poté přejmenoval na Assa Abloy Rychnov. Hlavní výrobní náplní české divize je produkce stavebních zámků a zámků pro automobily, motocykly a jízdní kola.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK