Společnost Synot Tip spouští novou číselnou loterii Synot Lotto

04.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Uherské Hradiště 4. prosince (ČTK) - Společnost Synot Tip rozšiřuje svou nabídku o číselnou loterii Synot Lotto. Je ve svém segmentu unikátní tím, že celý tiket si sázející tvoří sám bez asistence obsluhy, řekla dnes ČTK mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová. Zájemci si mohou vsadit již nyní, první slosování proběhne v pátek. Název loterie je shodný se jménem jedné z bývalých společností holdingu Synot.

V nové loterii sázející tipují šest čísel mezi 1 až 49. Každý tiket může obsahovat až deset sloupců. Losováno bude šest výherních a jedno dodatkové číslo pro první i druhý tah. Sázející si může vsadit až na 12 sázkových období dopředu. Slosování bude probíhat vždy v pondělí a pátek. Výsledky se sázející dozvědí na webových stránkách www.synottip.cz, nebo vložením tiketu do samoobslužného terminálu. Cena sázky za jeden sloupec je 15 korun.

"Loterie nabídne vysoké výhry s minimálním garantovaným jackpotem ve výši jeden milion korun. Tipující se navíc za desetikorunový příplatek mohou zapojit do hry o další milion, a to v takzvané 'milionové klice', což je náhodně vygenerovaná kombinace čísel na soutěžním tiketu," uvedla Pekařová s tím, že sázející si tiket na samoobslužném terminálu ve sportbarech a sběrnách společnosti, kterých je nyní v ČR přes 700, vytvoří sám.

Společnost Synot Tip je je jednou z nejvýznamnějších českých loterních společností. Provozuje kurzové sázení, videoloterijní terminály, technická herní zařízení a elektronické rulety, věnuje se také živé pokerové hře v kasinech a online loteriím. Loni vykázala tržby necelých sedm miliard korun, což je oproti roku 2011 nárůst o 473 milionů korun. Zisk firmy činil 146,5 milionu, v roce 2011 to bylo 171,7 milionu Kč. Loni Synot Tip v průměru zaměstnával 165 lidí.

Celá skupina Synot podle nedávného vyjádření zakladatele holdingu Iva Valenty loni zvýšila zisk na zhruba 828 milionů korun, když v roce 2011 měla provozní hospodářský výsledek 700,8 milionu korun. Obrat holdingu činil asi 12,5 miliardy korun, předloni to bylo 11,7 miliardy. Skupinu letos ovlivní přísnější regulace videoloterijních terminálů ze strany obcí, což umožnil verdikt Ústavního soudu. Za první pololetí letošního roku tak český Synot měl o téměř 60 milionů nižší zisk než loni. Ztráty na domácím trhu plánuje nahradit v zahraničí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK