Americké akcie ztratily zisky, trh čeká na páteční zprávu

09.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. ledna (ČTK) - Americké akciové trhy začaly dnes mírným růstem, později ale přešly znovu do ztrát. Příznivé dílčí údaje z amerického trhu práce překryla opatrnost před páteční klíčovou zprávou o prosincovém vývoji zaměstnanosti.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) ztrácel 0,3 procenta a pohyboval se kolem 16.415 bodů. Širší index S&P 500 oslabil o 0,2 procenta na 1834 bodů. Souhrnný index technologického trhu Nasdaq byl se ztrátou 0,4 procenta na zhruba 4150 bodech.

Trh zpočátku podpořily údaje, podle nichž počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti minulý týden klesl o něco více, než se čekalo. Investoři se ale zaměřují na páteční celkové údaje z trhu práce, které naznačí, zda prosincové rozhodnutí centrální banky (Fed) zahájit omezování podpůrné měnové politiky bylo oprávněné.

"Čísla jsou nadále příznivá a to by mělo nakonec trh dostat výš; po silném prosincovém vzestupu je ale trh hodně vyčerpaný. Čekáme na zprávu o zaměstnanosti, abychom mohli zhodnotit, kam směřujeme," řekl agentuře Reuters Bruce McCain z Key Private Bank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK