Ztrátová Alitalia potvrdila, že požádá banky o další peníze

13.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 13. ledna (ČTK) - Ztrátové italské aerolinky Alitalia požádají banky o další peníze. Řekl to dnes generální ředitel Gabriele Del Torchio, který tak potvrdil dřívější spekulace v médiích. Alitalia si přitom už loni zajistila půl miliardy eur (více než 13 miliard Kč) ve formě úvěrů a zvýšení kapitálu.

Italský deník Il Messaggero na začátku měsíce informoval, že Alitalia požádala banky o rozšíření říjnové úvěrové dohody o 50 milionů eur. Zpráva tak naznačila, že firma by se mohla opět potýkat s nedostatkem hotovosti. Del Torchio dnes podle agentury Reuters akcionářům řekl, že Alitalia banky požádá o další peníze.

Alitalia se loni v říjnu dohodla s bankami na úvěrech v objemu 200 milionů eur. V prosinci pak firma úspěšně zvýšila kapitál prodejem akcií za 300 milionů eur. Tyto peníze by podle analytiků měly její letadla udržet ve vzduchu dalších šest měsíců.

Del Torchio dnes také řekl, že kdyby se aerolinkám nepodařilo splnit cíle stanovené v podnikatelském plánu, bylo by další zvýšení kapitálu nevyhnutelné.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK