O zájezdy na olympiádu zájem je, vyprodané zatím nejsou

14.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. ledna (ČTK) - O zájezdy se vstupenkami na zimní olympijské hry v Soči je zájem, vyprodané ale nejsou. Zatím si organizovaný zájezd koupilo asi 1000 lidí, kteří odletí čtyřmi charterovými lety. V ČR zájezdy organizují cestovní kanceláře IBTravel a Slan tour. Podle prodejců letenek, i přes velký zájem, místa na palubách letadel mířících do Soči ještě ke koupi jsou. Vyplývá to z ankety ČTK.

"Zájem je velký, avšak ne tak jako na poslední letní olympiádu v Londýně, který byl velmi dobře dostupný a samozřejmě turisticky velmi zajímavý. O olympiádu v Soči projevuji velký zájem zejména skalní sportovní nadšenci," uvedl Filip Dohnálek z cestovní kanceláře IBTravel. Průměrná cena zájezdu je podle něj cca 60.000 korun, nyní je mohou fanoušci koupit s výraznou slevou.

Na rozdíl od nasmlouvaných charterů se individuální cesty sportovních fanoušků na prodejních statistikách zatím neprojevují. "Žádný viditelný výkyv na letech do Ruska nepozorujeme," řekl ČTK Aleš Ondrůj, mluvčí společnosti Student Agency, která patří mezi největší prodejce letenek v ČR.

Stále je tak dostatek kapacit na hokej, i semifinále, finále, rychlobruslení, biatlon, sjezdové lyžování či běh na lyžích. Podle Dohnálka velká většina zájemců o olympiádu využívá služeb cestovních kanceláří, a to z řady důvodů. Jedním z nich je garance ubytováni. "Stává se, že v Rusku přeprodají kapacity (hotelu) i třikrát," dodal Dohnálek.

Slan tour již prodala 95 procent zájezdů. "Největší zájem je pochopitelně o hokej, biatlon a rychlobruslení. Byl by zájem o krasobruslení, ale to patří k cenově nejdražším vstupenkám na olympiádě," uvedl Ladislav Peška z CK Slan tour.

mdk cfr mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK