Warhorse získal od fanoušků za dva dny 10 milionů Kč na vývoj hry

24.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. ledna (ČTK) - Pražský výrobce počítačových her Warhorse během dvou dnů získal od fanoušků cílovou částku přes 300.000 liber, tedy více než deset milionů korun, na vývoj nové středověké hry Kingdom Come. Peníze shromažďuje prostřednictvím serveru Kickstarter, který se zaměřuje na tzv. crowdfunding, tedy financování od dárců. Vyplývá to z informací serveru.

Pro připravovanou hru se zkušeným vývojářům, kteří se podíleli například na vzniku úspěšných her Mafia nebo Operace Flashpoint, nepodařilo dostatečně rychle sehnat podporu herních vydavatelství. Projekt zatím spolufinancoval podnikatel Zdeněk Bakala respektive jeho žena Michaela Maláčová prostřednictvím Prague Game Studios, kde mají majoritu.

Úspěchem v Kickstarteru podle zakladatele Warhorse Daniela Vávry investoři podmínili další investice do jejího vývoje. "Bude to pro ně znamenat, že je o hru na trhu zájem," uvedl. Sbírání prostředků přes Kickstarter bude pokračovat dalších 27 dní. Celkové náklady na hru se odhadují na zhruba 100 milionů korun.

Hra, která má mít tři části, má vyjít v roce 2015. Vyprávět má reálný příběh z dob husitských válek v 15. století v českých zemích, bez draků a nadpřirozených bytostí. Fanoušci, kteří přes Kickstarter přispěli, získají podle výše darované částky přístup do fór ke hře, hru jako takovou nebo některou z limitovaných edic, možnost navštívit studio a potkat se s jeho zakladateli nebo ručně vyrobený meč. Dárci větších částek mohou být ve hře nějakým způsobem zobrazeni, například na malbě na zdi kostela.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK