CME se loni s pomocí televize Nova přehoupla do zisku

12.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (USA) 12. března (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, se za loňský rok přehoupla do provozního zisku 38,28 milionu dolarů (990 milionů Kč) ze ztráty 180 milionů USD v roce 2013; do kladných čísel přešla i v posledním čtvrtletí roku. Největší měrou k tomu přispěly aktivity na českém trhu, které po předloňské ztrátě vykázaly v roce 2014 výrazný zisk, sdělila dnes společnost.

Celoroční výnosy CME vzrostly o 7,5 procenta na 680,80 milionu USD a v přepočtu na stálé kurzy se zvýšily o deset procent.

\"Dosáhli jsme všech ambiciózních cílů, které jsme si pro tento rok stanovili. Naše finanční výsledky odrážejí pokračující provozní obrat a také jsme zaznamenali nejsilnější růst srovnatelných výnosů za šest let,\" uvedl ve zprávě Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME.

Ukazatel OIBDA, neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací, se v České republice přehoupl za celý rok do zisku 62 milionů dolarů po předloňské ztrátě 9,6 milionu dolarů. Výnosy českých aktivit stouply na 202,8 milionu dolarů ze 174,9 milionu USD o rok dříve. Druhý výkonný šéf CME Christoph Mainusch uvedl, že v letošním roce čeká firma další zvýšení podílu na českém trhu i posílení ziskových marží.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK