Americké akcie po zprávě o slabém růstu ekonomiky klesají

29.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. dubna (ČTK) - Americké akcie dnes oslabují, vliv na ně má především zpráva o slabém růstu americké ekonomiky, která byla zveřejněna těsně před začátkem obchodování. Jednou z příčin, které stojí za poklesem cen, jsou ale i neuspokojivé výsledky hospodaření některých významných firem. Investory zklamal především Twitter, který kvůli slabšímu zájmu o nové reklamní prvky zhoršil celoroční výhled.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) ztrácel 0,7 procenta a nacházel se blízko hranice 17.973 bodů. Širší index S&P 500 odepisoval rovněž 0,7 procenta a byl na zhruba 2099 bodech, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite měl ztrátu 1,1 procenta a dostal se na 5002 bodů.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že ekonomika Spojených států v prvních třech měsících letošního roku zpomalila tempo růstu na 0,2 procenta po růstu o 2,2 procenta v předešlém kvartálu. Na výkon největší světové ekonomiky dolehlo špatné počasí, klesající vývoz a výrazný útlum v oblasti těžby ropy a zemního plynu.

Akcie Twitteru ztrácely 5,4 procenta a byly těsně pod 40 dolary. Řetězec restaurací a sportbarů Buffalo Wild Wings odepisoval přes 14 procent na 157 dolarů, neboť firma zveřejnila neuspokojivé výsledy hospodaření. Dolů zamířily také akcie výrobce navigací Garmin, jemuž se tržby nezvýšily tak, jak si investoři představovali.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK