Společnost EMC koupí za 1,2 miliardy USD firmu Virtustream

26.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. května (ČTK) - Americká společnost EMC, která vyrábí systémy pro uchování dat, koupí za 1,2 miliardy USD (30,2 miliardy Kč) soukromou firmu Virtustream. EMC uvedla, že akvizicí chce posílit svou nabídku cloudových služeb, což je technologie, která poskytuje firmám software a data ze vzdálených serverů a databází.

Společnost EMC se podle agentury Reuters snaží posílit v oblasti cloudových služeb z toho důvodu, že prodej jejích hlavních systémů pro uchování dat slábne. Dohoda by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí. EMC očekává, že nová firma zvýší zisk a příjmy od roku 2016.

Společnost Virtustream byla založena v roce 2009. Mezi její zákazníky patří firmy jako je Coca-Cola, Intel, Heinz, Lexmark či Hess.

EMC se potýká se slabou poptávkou po svých nejdražších paměťových zařízeních. Snaží se to vykompenzovat zaměřením na nové produkty a trhy, jako jsou přístroje na bázi flash pamětí.

Koupě společnosti Virtustream je součástí strategie EMC, v rámci které chce EMC nabídnout zákazníkům možnost přesunout veškeré své aplikace na cloud.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK