Na sněmu HK ČR vystoupí Zeman i Sobotka, Dlouhý zkritizuje vládu

28.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. května (ČTK) - Na dnešním sněmu Hospodářské komory vystoupí s projevy prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka a místopředsedové vlády Andrej Babiš a Pavel Bělobrádek. Prezident komory Vladimír Dlouhý bude kritizovat vládu za její přístup k podnikatelskému prostředí.

Dlouhý se na politické špičky země obrátí s deseti body, které považuje za důležité pro zlepšení podnikatelského prostředí. Vyzve politickou reprezentaci, aby spolupracovala na jejich realizaci, čímž prý významně přispěje k zajištění dlouhodobé ekonomické prosperity České republiky.

Na sněmu, který se koná v pražském Top Hotelu, vystoupí dále ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, předseda ODS Petr Fiala a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, prezident Agrární komory Miroslav Toman, prezident Slovenské obchodní komory Peter Mihók a prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák. Na odpoledne je plánováno pracovní jednání sněmu.

Hospodářská komora zastupuje podnikatelskou veřejnost, jejím posláním je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která k rozvoji podnikání přispívají. Sdružuje téměř 14.000 členů, právnických i fyzických osob, organizovaných v 60 regionálních a 81 oborových asociací. Loni v květnu si komora do svého čela zvolila Dlouhého.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK