Seznam.cz získal třetinu ve vývojáři aplikací Mautilus

01.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. června (ČTK) - Internetová firma Seznam.cz získala k dnešnímu dni 35 procent v brněnské společnosti Mautilus, která vyvíjí aplikace pro chytrá zařízení. Seznam bude se společností Mautilus spolupracovat v oblasti video technologií, a především rozvíjet projekt INIO.TV. Oznámil to dnes v tiskové zprávě, cenu nezveřejnil.

\"Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jak náročné a nákladné je vyvíjet aplikace pro různé televizní platformy. Nástroj, který dokáže jednu aplikaci dostat do různých chytrých zařízení, od televize po chytré hodinky, je užitečný i pro naši budoucnost. Máme obsah, který chceme jednoduše zpřístupnit na různých zařízeních. Produkt INIO.TV nám toto umožní a vstup do společnosti Mautilus nám dává prostor se na připravovaném řešení podílet i technologicky,\" uvedl generální ředitel Seznamu Pavel Zima.

Mautilus vyvíjí multiscreenový aplikační editor nazvaný INIO.TV. Právě jeho rozvoj bude financovaný z investice společnosti Seznam.cz. Pomocí tohoto nástroje lze rychle vytvářet a upravovat aplikace na všechny platformy, na kterých lze v současnosti sledovat video. Patří k nim mobilní telefony, tablety, chytré televize, herní konzole, set-top boxy a web. INIO.TV snižuje náklady a čas potřebný k uvedení nových služeb, které nabízejí živé vysílání a video obsah (Video on Demand) na trh.

Společnost Mautilus vznikla v roce 2010 a díky rychlému růstu nyní zaujímá přední místo na trhu chytrých aplikací v České republice a v regionu střední a východní Evropy. Brněnská společnost je jedinou firmou v České republice, která vyvíjí aplikace pro všechny druhy chytrých zařízení. Svůj software dodává firmám jako je HBO, O2, Continental, ORF, icflix, ABB nebo Siemens.

jsa mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK