Na Vysočině klesla v květnu nezaměstnanost na 5,8 procenta

08.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. června (ČTK) - Na Vysočině ubylo během května 1579 nezaměstnaných a na konci května hledalo v celém kraji práci 19.948 lidí. Podíl nezaměstnaných lidí se tak snížil o čtyři desetiny procentního bodu na 5,8 procenta. Vyplývá to z dnešních údajů Úřadu práce ČR. Méně nezaměstnaných bylo na Vysočině k 31. květnu naposled v roce 2008. Během uplynulého měsíce klesly počty lidí bez práce ve všech pěti okresech Vysočiny.

Nejvíc lidí odešlo z evidence úřadu práce na Třebíčsku, kde nezaměstnanost klesla o půl procentního bodu na 7,4 procenta. Přesto je tento okres stále postižen nejvyšší nezaměstnaností v kraji, práci tam nemá 5699 osob. Na Jihlavsku a na Žďársku se nezaměstnanost v květnu snížila o čtyři desetiny procentního bodu a na Pelhřimovsku o tři desetiny. V okrese Havlíčkův Brod se podíl nezaměstnaných lidí minulý měsíc snížil o dvě desetiny procentního bodu.

V ČR klesla nezaměstnanost v květnu na 6,4 procenta z dubnových 6,7 procenta. Stejně jako v dubnu se snížení týkalo všech 77 okresů.

vst abz

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK