Asociaci penzijních společností povede po Bezděkovi Aleš Poklop

09.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. června (ČTK) - Novým prezidentem Asociace penzijních společností ČR je Aleš Poklop (47) z Penzijní společnosti České spořitelny. Ve funkci vystřídal Vladimíra Bezděka, který z Penzijní společnosti České pojišťovny odchází do vedení ČSOB Pojišťovny. Asociace o tom dnes informovala ČTK.

Viceprezidentem asociace byl zvolen Pavel Racocha z Penzijní společnosti Komerční banky. Třetím členem vedení asociace zůstává Tomáš Vystrčil z Conseq penzijní společnosti.

\"V rámci asociace se budeme snažit zachovat dosavadní linii aktivního postupu směřujícího k rozvoji sektoru doplňkového penzijního spoření a důchodového systému v ČR, stejně tak jako ve prospěch klientů iniciovat a podporovat změny příslušných zákonů,\" uvedl Poklop.

Bankovní kariéru začal Poklop v České spořitelně v roce 1992, kde zastával různé poradenské a manažerské pozice. Do Penzijního fondu České spořitelny nastoupil v lednu 2001. V lednu 2003 se stal členem představenstva společnosti a následně jejím místopředsedou. V roce 2008 odešel zpět do České spořitelny. Generálním ředitelem PF České spořitelny a předsedou představenstva byl jmenován v červnu 2010. Od listopadu 2012 zastával funkci viceprezidenta Asociace penzijních společností.

Bezděk vedl asociaci od ledna 2013. Ve funkci vystřídal generálního ředitele ČSOB Penzijní společnosti Karla Svobodu, který odešel ze společnosti i z asociace. Svoboda stál v čele asociace od listopadu 2012, kdy na tento post rezignoval nynější člen bankovní rady ČNB Jiří Rusnok, tehdejší šéf penzijního fondu ING. Důvodem Rusnokovy rezignace bylo odstoupení ING z druhého pilíře penzijního systému, který většina ostatních fondů tehdy považovala za svou prioritu. Současná vláda druhý pilíř zrušila.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK