Ceny amerických akcií se dopoledne příliš neměnily

09.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. června (ČTK) - Ceny amerických akcií se v první polovině dnešního obchodování výrazněji nezměnily. Pozornost trhu se soustředí na vyhlídky vývoje úrokových sazeb ve Spojených státech, investoři sledují rovněž jednání Řecka s mezinárodními věřiteli.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0,1 procenta na 17.784 bodů. Širší index S&P 500 si připisoval rovněž desetinu procenta na 2081 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite ztrácel 0,3 procenta a pohyboval se kolem 5008 bodů.

V pondělí americké akciové indexy sestoupily na měsíční minima, protože příznivé údaje o ekonomice Spojených států podpořily očekávání, že americká centrální banka (Fed) by mohla již v září začít zpřísňovat měnovou politiku zvyšováním úrokových sazeb. \"To, co vidíme, potvrzuje, že akciový i dluhopisový trh se opírá o uvolněnou měnovou politiku,\" uvedl analytik James Abate ze společnosti Centre Funds.

Zadlužené Řecko podle dnešních zpráv předložilo mezinárodním věřitelům nový návrh reforem potřebných k získání další finanční pomoci, věřitelé ho však údajně považují za nedostatečný. Šéf euroskupiny Jeroen Dijsselbloem zopakoval, že obě strany jsou ještě daleko od dosažení dohody.

pmh

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK