Dolar mírně oslabil, celkově ale druhý týden za sebou zpevňuje

06.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 6. srpna (ČTK) - Americký dolar ke konci dnešního kolísavého obchodování v Evropě mírně oslaboval, stále však směřuje ke druhému týdnu vzestupu za sebou. Investoři se nyní připravují hlavně na páteční zprávu o situaci na trhu práce v USA.

Kurz dolaru vůči euru nepatrně klesl na 1,0914 USD a proti japonskému jenu mírně oslabil na 124,76 JPY. Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši hlavních světových měn, zůstal beze změny. Kurzy britské libry a švýcarského franku totiž klesaly.

Za poslední dva týdny dolar získává zhruba 0,7 procenta. Americkou měnu táhnou vzhůru vyhlídky na brzké zvýšení úrokových sazeb v USA. Investoři čekají, že takový scénář potvrdí páteční zpráva o červencovém růstu počtu nových pracovních míst.

\"Tento týden přicházely z USA nejednoznačné ekonomické zprávy, všeobecně byly ale stále dostatečně pozitivní na to, aby zachovaly vyhlídky na zářijové zvýšení sazeb,\" řekl agentuře Reuters analytik Omer Esiner z washingtonské společnosti Commonwealth Foreign Exchange.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK