Americké akcie dopoledne oslabily

20.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 20. května (ČTK) - Americké akcie dopoledne oslabily, protože investoři po předchozích čtyřech nárůstech za sebou omezili své nákupy. Některé maloobchodní společnosti byly navíc zasaženy zhoršeným hodnocením ze strany makléřských firem.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času, tedy v 18:00 SELČ, snížil o 0,46 procenta na 10.445,37 bodu. Index technologického trhu Nasdaq ve stejnou dobu klesl o 0,21 procenta na 2038,34 bodu.

Náladu na trhu zasáhla rovněž zpráva o tom, že předstihový index Institutu pro výzkum hospodářského cyklu minulý týden klesl na 133,1 bodu ze 134,3 bodu v předchozím týdnu. Index hodnotí řadu ekonomických faktorů, například poptávku po hypotékách a vývoj počtu žadatelů o podporu v nezaměstnanosti.

Analytik Ryan Crane z firmy Stephens Capital Management uvedl, že další vývoj na akciovém trhu pravděpodobně ovlivní dnešní projev šéfa americké centrální banky Alana Greenspana v New Yorku. Investoři se zaměří zejména na výroky ohledně inflace ve Spojených státech, píše agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK