Večerník Praha: Libuše Šmuclerová míří do České televize

21.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. května (ČTK) - Česká televize oslovila bývalou programovou ředitelku televize Nova Libuši Šmuclerovou s nabídkou stát se programovou ředitelkou ČT. Od začátku května, kdy na svou funkci rezignovala bez udání důvodu Eva Vrtišková, je toto místo neobsazené. Informuje o tom sobotní vydání Večerníku Praha.

"Nemůžu vám to potvrdit. Až nová ředitelka nastoupí, tak o tom budeme informovat," řekl deníku mluvčí ČT Martin Krafl. "Nerada bych se k tomu vyjadřovala," reagovala Šmuclerová. Jak dodala, s Novu má smlouvu, podle níž nesmí rok po odchodu z Novy nastoupit do ČT nebo televize Prima. Z Novy odešla ke konci loňského roku.

Šmuclerová v tehdy ještě Československé televizi pracovala od roku 1986, nejprve jako redaktorka, později jako dramaturgyně a moderátorka, uvádí VP. Na Nově bývala označována za pravou ruku jejího bývalého ředitele Vladimíra Železného a osobu číslo dvě v TV Nova. Do vznikající Novy nastoupila v roce 1993. Nejprve pracovala jako dramaturgyně pořadu Na vlastní oči, později se stala šéfredaktorkou publicistiky. Programovou ředitelkou byla od roku 1997 až do konce loňského roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK