Dnešní stávka v BBC výrazně narušila živé vysílání této stanice

23.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


LONDÝN 23. května (ČTK) - Zaměstnanci britské firmy BBC ráno zahájili 24hodinovou stávku na protest proti záměru vedení zrušit zhruba 3800 pracovních míst. Stávka výrazně narušila živé rozhlasové i televizní vysílání této stanice. Podle odborů se protestu účastní 11.000 z 27.000 pracovníků společnosti.

Firma byla kvůli stávce donucena nahradit řadu svých živých zpravodajských vysílání předtočenými pořady. BBC vyjádřila nad stávkovou akcí politování a prohlásila, že učiní vše k zajištění co nejlepších služeb. Společnost také uvedla, že protestní akce neodbourá potřebu dalších konzultací a zavedení změn, které BBC umožní vynakládat více peněz na zlepšení programové skladby.

Odborový předák Jeremy Dear vyzval vedení BBC, aby reagovalo na obavy ohledně plánovaného propouštění. To podle něj podkope kvalitu vysílání, ohrozí pracovní podmínky a sníží hodnotu BBC pro diváky i posluchače.

Odborové svazy, které zorganizovaly dnešní stávku, pohrozily dalšími akcemi na přelomu tohoto měsíce. "Navržené divoké škrty poškodí programovou skladbu i celou organizaci a roztřepí britské vysílací tradice," prohlásil jeden z odborářů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK