Pojišťovna Niederösterreichische Versicherung míří do Česka

05.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 5. června (ČTK) - Rakouská regionální pojišťovna Niederösterreichische Versicherung vstoupí na český trh. První pobočku v Česku otevře příští rok v Brně, kde už má pronajaté prostory, informuje aktuální vydání týdeníku Euro.

Společnost se hodlá soustředit především na pohraničí, protože chce zůstat regionální pojišťovnou, řekl týdeníku zástupce předsedy představenstva Niederösterreichische Versicherung Johannes Coreth. Firma letos v Česku investuje přes 600.000 eur (zhruba 18 milionů korun).

"V příštích letech otevřeme dalších deset poboček ve větších pohraničních městech," uvedl Coreth. Investice se podle týdeníku budou pohybovat ve výši několika milionů eur.

Pojišťovna se v Česku bude zabývat veškerým pojištěním ohledně nemovitostí, bydlení a zemědělství. "Do budoucna bychom chtěli zahájit i spolupráci s obcemi, ale víme, že to bude složitější," uvedl Coreth. "Díky našim rakouským klientům se budeme angažovat i v bytové výstavbě," dodal.

Jedním z hlavních cílů pojišťovny je doprovázet svou klientelu do nových zemí Evropské unie, napsalo Euro. "S Českou republikou máme nejdelší hranici a vstoupíme do země s výbornými předpoklady a stoupajícím trendem," komentoval Coreth expanzi. V roce 2008 se rakouská pojišťovna chystá na Slovensko.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK