Immoeast chce v Česku investovat 6,1 miliardy korun

05.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 5. června (ČTK) - Rakouská investiční společnost Immoeast plánuje v Česku v příštím roce investovat až 200 milionů eur (zhruba 6,1 miliardy korun), napsal v pondělním vydání časopis Euro. K budoucím projektům firmy patří pražská nákupní a kancelářská budova Palladium o rozloze 80.000 metrů čtverečních a výstavba multifunkčního centra Vitek, které vznikne v areálu bývalé České Typografie v centru hlavního města, píše týdeník.

"Chceme se stát absolutní jedničkou na středo- a východoevropském trhu s nemovitostmi. Jsme nejaktivnějším investorem v této oblasti," řekl Euru předseda společnosti Karl Petrikovics. Česká republika podle něj patří k nejpřitažlivějším trhům. Společnost tu vlastní více než třetinu portfolia.

Společnost Immoeast byla založena jako dcera Immofinanz Immobilien Anlagen, která by měla pokrývat aktivity mateřské společnosti ve střední a východní Evropě. V Česku se Immoeast zabývá zejména developmentem a spolupracuje se společnostmi S&B CEE a European Property Group.

Firma v květnu koupila největší nákupní areál na Moravě, olomoucké Olympia Center. Investice do střediska o rozloze 31.000 metrů čtverečních přesáhly 56 milionů eur (zhruba 170 milionů korun) a velikost pozemku 114.000 metrů čtverečních nabízí další možnosti, uvedl týdeník.

V současnosti se firma podílí na 20 projektech o ploše přesahující 700.000 metrů čtverečních. Jde zejména o kancelářské maloobchodní a logistické komplexy, Immoeast se ale zajímá i o hotelové a bytové projekty. V České republice působí od roku 2001, aktivní je i na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Rusku a Srbsku, uvedlo Euro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK