Telecom převedl na nové tarify třetinu z 3,3 milionu linek

08.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 8. června (ČTK) - Český Telecom dosud převedl na nové cenové programy 1,1 milionu linek, což představuje třetinu z celkového počtu 3,3 milionu telefonů, které firma provozuje. Zbývajícím zákazníkům společnost tarif změní do konce června, řekl mluvčí Vlastimil Sršeň.

Telecom koncem dubna oznámil, že v červnu zavede pět nových cenových programů pro telefonování domácností a čtyři pro připojení k internetu. Nynější tarify firma zruší, a zákazníci si proto musejí zvolit některý z nových programů, nebo je firma automaticky převede na nejbližší nabídku.

Žádost o převod na některý z nových tarifů podle Sršně za poslední tři týdny podalo asi 30.000 lidí a zbytek firma převedla automaticky.

Zhruba půl milionu převážně firemních linek firma převedla na podnikový tarif Trend a 220.000 telefonů přešlo na program Standard. Firma sice u nového základního programu snížila celkovou cenu o deset korun na 329 Kč, ale zároveň z něj vyřadila 102korunový kredit hovorného. Zrušení kreditu chce zákazníkům nahradit nižšími minutovými sazbami za volání. Ty by měly klesnout o pět až 44 procent, cena pro místní volání ve špičce se však nesníží.

Přechod na nové tarify firma oznámila v květnovém vyúčtování telefonních služeb. Změna se zatím výrazně neprojevila na provozu infolinek ani ve značkových prodejnách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK