Předsedou představenstva Spolany se stal generální ředitel

09.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 9. června (ČTK) - Novým předsedou představenstva chemické společnosti Spolana se dnes stal dosavadní místopředseda a generální ředitel podniku Miroslav Kuliha. Místopředsedy jsou Marek Mroczkowski a Jan Zieliłski, kteří byli včera spolu se Stanisuawem Durajem zvoleni do představenstva jako zástupci PKN Orlen. Rozhodlo o tom představenstvo Spolany na dnešním mimořádném zasedání, oznámil mluvčí Spolany Neratovice Jan Martínek.

Středeční mimořádná valná hromada Spolany jmenovala také nové členy dozorčí rady. Změny souvisejí se změnou vlastníka. Obměnu v orgánech společnosti prosadil PKN Orlen ve středu také v samotném Unipetrolu.

Nový členem pětičlenného představenstva neratovického podniku se stal ve středu také Petr Lipták ze Spolany. Představenstvo opustili Stanislav Bruna, Jan Landa, Richard Brabec a Pavel Švarc, který byl zároveň jmenován do dozorčí rady Spolany.

V dozorčí radě nově zasednou také Krzystof Kamiłski a Darjusz Marek Formela. Nadále v ní zůstává Jiří Štepek a rovněž dva zástupci zvolení zaměstnanci - Petr Hudec a Miloslav Trousílek. Dozorčí radu opustili Michaela Kukrechtová, Eva Veselá a Pavel Krtka.

Petrochemickou skupinu Unipetrol, kam vedle Benziny a Spolany patří například také Česká rafinérská, Chemopetrol, Kaučuk, Paramo a Unipetrol Rafinérie, koupil polský koncern PKN Orlen za 13,05 miliardy korun.

Velké propouštění prý PKN Orlen ve skupině Unipetrol nechystá. "Pokud nějaké bude, tak se to dotkne v řádu desítek lidí. Domníváme se, že hlavní úspory již v lidech hledat nelze," řekl v neděli šéf Unipetrolu Pavel Švarc. Ke konci roku 2004 skupina zaměstnávala zhruba 7000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK