Předsedou představenstva Kaučuku je Věk, nahradil Švarce

09.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 9. června (ČTK) - Předsedou představenstva kralupské chemičky Kaučuk se stal Radomír Věk, který dosud zastával pozici místopředsedy a zároveň je generálním ředitelem firmy. Vystřídal Pavla Švarce. ČTK o tom dnes informoval mluvčí petrochemické skupiny Unipetrol Tomáš Zikmund. Změny souvisejí s tím, že holding Unipetrol, jehož je Kaučuk součástí, převzala polská firma PKN Orlen.

PKN Orlen dosadil do vedení Kaučuku Marka Mroczkowskiho, který se stal místopředsedou představenstva. Novými členy představenstva se stali Adam Zyczkowski a Tomasz Rejman, kteří nahradili Milana Konvalinku a Irenu Žáčkovou.

V dozorčí radě nově zasednou Andrzej Macenowicz, Marek Darjusz Formela a Ladislav Varhaník. Odchází Josef Petřík a Libor Báča.

Kaučuk je jednou z dceřiných firem holdingu Unipetrol, který polský koncern PKN Orlen koupil za 13,05 miliardy korun. Personální změny nastaly i v některých dalších dceřiných firmách skupiny. Mezi nejvýznamnější patří Benzina, Česká rafinérská, Chemopetrol, Paramo, Spolana a Unipetrol Rafinérie.

Kralupská chemička vykázala letos v prvním čtvrtletí hrubý zisk 58 milionů korun, zatímco loni to bylo o dva miliony korun méně. Tržby za vlastní výrobky a služby vzrostly o 23 procent na 2,92 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK