Nový montážní závod firmy MAN bude buď v Košicích nebo v Krakově

27.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BERLÍN 27. června (zpravodajka ČTK) - Místo, kde bude stát nový východoevropský závod německé společnosti MAN, se pomalu upřesňuje. Vedení divize MAN Nutzfahrzeuge (MAN užitková vozidla) dnes oznámilo, že podnik na výrobu nákladních automobilů bude buď v polském Krakově nebo ve slovenských Košicích. Ze hry jsou tedy polská města Vratislav a Starachovice a maďarský Miškolc, o kterých se doposud také uvažovalo. Rozhodnutí o sídle pro nový montážní závod má padnout koncem července.

"Vybíráme podle přísných a velmi různorodých měřítek. Krakov a Košice odpovídají nejlépe profilu, který požadujeme a zatím mají stejné šance," uvedl dnes v tiskovém prohlášení předseda představenstva divize užitkových vozů Anton Weinmann.

Společnost zároveň oznámila, že své rozhodnutí znovu odsouvá. Krakov byl totiž až dodatečně zvolen jako potenciální cíl investice, která má podle médií vytvořit 7000 pracovních míst, a právě proto MAN své rozhodnutí odkládá. Původně chtěl německý investor rozhodnout o lokalitě už koncem května, pak ovšem konečné slovo několikrát odložil.

Podnik by měl začít fungovat koncem roku 2007 a v první fázi má vyrobit až 15.000 těžkých nákladních automobilů ročně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK