Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji neměnily

27.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 27. června (ČTK) - Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji neměnily. Pozornost investorů se nyní soustředí na blížící se zasedání americké centrální banky a na vývoj cen ropy, které se dnes vyšplhaly na nové rekordní maximum nad 60 dolary za barel.

Dow Jonesův index zahrnující třicítku nejsilnějších titulů burzy v poledne newyorského času stoupl o 0,13 procenta na 10.311,42 bodu. Index technologického trhu Nasdaq v 18:00 SELČ naopak oslabil o 0,15 procenta na 2050,28 bodu.

Největší světový výrobce sportovní obuvi Nike dnes oslaboval přes zprávu o nárůstu čtvrtletního zisku o téměř 15 procent na 349,5 milionu dolarů díky silné poptávce po celém světě. Investory totiž zklamal odhad tržeb pro současné čtvrtletí.

Společnosti Walgreen, která je největším řetězcem lékáren ve Spojených státech, naopak posilovala poté, co oznámila, že její čistý zisk se ve třetím třetím finančním čtvrtletí meziročně zvýšil o 20 procent na 411 milionů dolarů. K nárůstu zisku přispěla stoupající poptávka po lécích na předpis a zpracování digitálních fotografií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK