Pražská burza dopoledne posílila, dařilo se akciím CME

29.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 29. června (ČTK) - Akciový trh pražské burzy dnes dopoledne podobně jako vyspělé evropské trhy posiloval. Nejlepší výkon předvedl nováček Central European Media Enterprises, jehož cenné papíry vzrostly o 1,6 procenta na 1211 korun. Hlavní index PX 50 v půl dvanácté získal 0,26 procenta na 1207,3 bodu a užší index PX-D 0,14 procenta na 2961,4 bodu, oznámila burza.

Zájem dále byl o akcie Philip Morris, které si polepšily o procento na 17.282 korun. Kurzy zvyšovaly i banky, z nichž byla úspěšnější rakouská Erste s přírůstkem 0,7 procenta na 1255 korun. Aktivita investorů se v porovnání s minulými dny zvýšila, hlavně u Českého Telecomu, který do oběda nastřádal větší objem než za pondělí a úterý dohromady.

Akcie CME, které se zatím nepodílejí na vývoji indexů, do nichž budou začleněny od pátku, podle makléřů povzbudil růst na domovské americké burze Naspaq a nové analytické přehodnocení. Společnost ThinkEquity Partners doporučila investorům nakupovat akcie CME s roční cílovou cenou 63 USD, v přepočtu kolem 1568 korun.

Evropské akcie reagovaly na pokles v posledních době dramaticky rostoucích cen ropy; vzhůru šly například cenné papíry leteckých přepravců, informovala agentura Bloomberg.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK